Gijs Donker (1964)

Donker is een hedendaagse Nederlandse kunstenaar. Samen met Peter Klashorst, Ernst Voss, Bart Domburg, Juriaan van Hall en zijn twee broers richtte hij After Nature op. Dit collectief zette zich af tegen het heersende abstract expressionisme en betekende de terugkeer van de figuratieve schilderstijl. Na het uiteenvallen van deze groep werkte Gijs nog een tijd samen met zijn broers Aad en Just. Na het overlijden van Aad richt Gijs zich vooral op het ontwikkelen van zijn eigen schilderstijl.

 

Aad Donker (1967 - 1998)

Deze Nederlandse kunstschilder maakte net als zijn beide broers deel uit van de groep After Nature. Zijn oeuvre kan beschouwd worden als een geschilderde autobiografie. Aad schilderde vooral zelfportretten die getuigen van zijn getormenteerd bestaan. Verwarring, verdriet en hulpeloosheid wisselden gelukzaligheid en zelfspot af. Aad pleegde zelfmoord in 1998.

 

Justus Donker (1966)

Donker is een hedendaagse Nederlandse schilder die net als zijn broers Aad en Gijs deel uitmaakte van de groep After Nature. Samen keerden ze zich af van het heersende abstract expressionisme en kozen ze voor het gebruik van figuratieve vormen in hun werken. Na het uiteenvallen van de groep in 1992 blijven Justus, Aad en Gijs Donker samen werken